21790_garnier_hair-colour_glossy-hair-x-tips-for-reviving-your-color-at-home_eng 21790_garnier_hair-colour_glossy-hair-x-tips-for-reviving-your-color-at-home_eng

Rambut Berkilau: 5 Petua Untuk Menghidupkan Semula Warna Anda Di Rumah

Mempunyai rambut berkilau adalah tanda rambut anda dalam keadaan yang baik. Adakah rambut anda membosankan dan memerlukan rangsangan? Berikut adalah beberapa petua hebat untuk mengembalikan sinar dan menghidupkan semula warna.

Sikat Dengan Kerap

Ini mungkin kelihatan jelas ketara. Walau bagaimanapun, ramai di antara kita yang bersalah kerana tidak menyikat rambut kita secukupnya. Menyikat adalah langkah utama dalam mengembalikan sinar rambut anda dan mempamerkan warna anda. Ia menyingkirkan kekotoran dan sisa terkumpul dari rambut sambil menyebarkan minyak semula jadi dari akar ke hujung untuk merangsang sinar. Ia juga merangsang kulit kepala untuk meningkatkan peredaran bagi rambut kelihatan lebih sihat. Sikat rambut anda sekali pada waktu pagi dan sekali pada waktu malam dan gunakan sikat dengan bulu kejur semula jadi, seperti bulu babi, untuk mengehadkan kerosakan bagi mendapatkan rambut yang lebih berkilat, lebih licin.


Basuh Dengan Produk Yang Disasarkan

Mensyampu dan merapi juga penting untuk menghidupkan semula warna dan merangsang sinar. Sekiranya anda mempunyai rambut yang diwarnakan, gunakan produk perlindungan warna, menghidratkan yang disasarkan untuk menahan warna. Produk yang mengandungi minyak seperti argan atau jojoba adalah sangat berfaedah untuk menyerikan sinar dan menyuburkan rambut yang kering, seperti straw. Mensyampu dua kali setiap basuhan memastikan bahawa kotoran dan pencemaran yang mengusamkan warna anda disingkirkan secara berkesan. Walau bagaimanapun, jangan keterlaluan (iaitu setiap hari), kerana ia boleh menyebabkan rembesan minyak berlebihan yang membuatkan rambut anda kelihatan berminyak. Akhirnya, selesaikan setiap basuhan dengan bilasan air sejuk untuk melicinkan kutikel rambut supaya ia memantulkan lebih banyak cahaya.


Warna Dengan Garnier Color Naturals

Mempertimbangkan warna baru? Sedang mencari gradasi warna yang terang tanpa merosakkan rambut anda? Pilih Garnier Color Naturals. Rawatan pewarnaan rambut rumah ini mengandungi minyak untuk meningkatkan dengan jelas kualiti rambut anda untuk mendapatkan rambut yang lebih lembut sehingga 5 kali lebih bersinar! Ia boleh memberikan warna baru yang terang bertenaga, berkilau dan menyeronokkan dalam masa yang singkat. Pastikan untuk memilih warna yang melengkapkan warna kulit dan mata anda untuk membuatkan rambut anda kelihatan lebih terang bertenaga.


Gunakan Rawatan Keratin, Pengilau Atau Pakai-tinggal

Masker adalah penambahan hebat pada sebarang gabungan penjagaan rambut untuk melindungi warna dan mencegah pudar. Rambut kusam perlu dihidratkan semula supaya dapat memantulkan cahaya untuk kilauan yang sihat, jadi masker berkemungkinan hanya rangsangan yang anda perlukan. Satu lagi pilihan yang menjadi trend adalah rawatan pengilau. Ia memalapkan warna berkilat dan mengekalkan tona terang warna anda sambil mengurangkan hujung bercabang, keriting halus dan kerosakan. Anda akan melihat rambut yang dirapikan dengan lebih baik dengan kemasan bersinar tinggi. Akhirnya, peminat rambut lurus melampau boleh memilih rawatan keratin.


Gunakan Produk Atau Teknik Penggayaan Mempertingkatkan Kilauan

Penggayaan juga boleh mempertingkatkan warna anda dan menonjolkan sinar. Serum bersinar atau semburan berkilat adalah sentuhan penamat yang sangat baik yang meletakkan lapisan berkilat ke atas rambut anda. Minyak penggayaan juga boleh memberikan rambut anda rangsangan seri segera. Akhirnya, pamerkan warna anda dengan penggayaan tiup kering dari akar ke hujung, atau beli pelurus dengan plat yang boleh meningkatkan sinar rambut anda. Jangan lupa untuk menggunakan semburan pelindung haba!


Semua bahagian gabungan penjagaan rambut anda boleh disesuaikan untuk merangsang dan mengembalikan kilauan dan warna rambut anda. Ikuti petua di atas dan dapatkan rambut kelihatan sihat, berkilau hari ini!