21660-garnier-hair_colour-easy-hair-colour-at-home_eng 21660-garnier-hair_colour-easy-hair-colour-at-home_eng

5 Petua Untuk Mengadakan Sesi Pewarnaan Rambut Yang Menyeronokkan Dan Mudah Di Rumah

Memiliki warna rambut yang anda inginkan tidak perlu menjadi sesuatu yang menyusahkan. Anda boleh dengan mudah mendapatkan rupa yang anda idamkan dari kemudahan di rumah. Sama ada anda seorang yang telah banyak pengalaman mewarnakan rambut atau pengguna baru, lihat petua utama kami untuk memastikan segalanya berjalan lancar sebelum sesi pewarnaan rambut seterusnya di rumah.

1. Sediakan Rambut Anda

Dalam jangka masa untuk mewarnakan rambut anda, pastikan ia dalam keadaan yang baik. Selain daripada santai dengan penggayaan haba, beli perapi yang baik atau masker rambut untuk memberikan rambut anda penghidratan yang banyak. Cari produk dengan ramuan pelembap yang berkuasa, seperti minyak badam, minyak zaitun dan minyak avokado. Ini juga merupakan amalan yang baik untuk penjagaan selepas pewarnaan rambut.


2. Pilih Pewarna Yang Betul Untuk Anda

Dengan rangkaian pewarna rambut yang luas dalam keseluruhan spektrum gradasi warna, memilih pewarna anda adalah lebih daripada sekadar mendapatkan warna yang anda mahukan. Pilih ciri dan ramuan pewarna rambut yang paling penting untuk anda. Sekiranya anda mahukan formula yang kaya dan menyuburkan, cari produk yang disokong dengan minyak semula jadi, seperti Garnier Color Naturals (diperkaya dengan tiga minyak yang berlainan). Jika anda sedang mencari cara yang lebih semula jadi untuk mewarnakan rambut anda, Garnier Color Naturals juga dirumuskan dengan serum buah dan vitamin, ditambah pula dengan perkara yang hebat iaitu ia tidak mempunyai ammonia - penyelesaian sempurna untuk rambut yang subur!


3. Beli Kotak Ganti

Ia merupakan idea yang baik untuk membeli kotak ganti, terutamanya jika ini adalah kali pertama anda mewarnakan rambut anda. Rambut paras bahu atau lebih panjang mungkin memerlukan lebih pewarna, bergantung kepada jika anda mempunyai rambut tebal atau halus. Untuk mengelakkan kehabisan pewarna di tengah sesi pewarnaan, sebaiknya mempunyai kotak ganti. Anda boleh menggunakannya pada masa akan datang jika anda tidak memerlukannya serta-merta.


4. Uji Pewarna Anda Terlebih Dahulu

Ia mungkin menggoda untuk melangkau ujian warna dan terus melakukan pewarnaan, tetapi perlu diingat bahawa rambut anda adalah unik. Rambut setiap orang adalah berbeza, jadi satu-satunya cara untuk mengetahui apa kemasan warna akan kelihatan pada anda adalah dengan mengujinya terhadap beberapa helai rambut yang tersembunyi terlebih dahulu.


5. Pakaian Untuk Sesi Pewarnaan

Apabila menggunakan pewarna, kemalangan boleh berlaku. Anda tidak mahu terdapat peluntur rambut atau tompokan gelap pada pakaian kerja kegemaran anda! Sebelum memulakan, pakai pakaian lama,sebaiknya sesuatu yang anda tidak perlu tarik melepasi kepala anda (seperti jubah mandi lama).

Memandangkan anda telah mempelajari beberapa petua mudah untuk membuatkan pewarnaan rambut di rumah menyeronokkan dan mudah, anda boleh memulakan keseronokan itu sekarang! Nikmatilah pemilihan rupa baru anda dan penciptaan imej baru anda, dengan mengetahui hakikat bahawa mendapatkan pewarnaan anda di rumah boleh menjadi sangat mudah.