21653-garnier-hair_colour-how-long-does-permenant-dye-last_eng 21653-garnier-hair_colour-how-long-does-permenant-dye-last_eng

Berapa Lama Pewarna Rambut Kekal Dapat Bertahan?

Tidak seperti pewarna rambut separa kekal yang direka untuk bertahan hanya beberapa pusingan syampu, pewarna rambut kekal kedengaran seperti akan bertahan selama-lamanya. Tetapi adakah ia benar? Berikut adalah berapa lama anda boleh jangkakan pewarna anda akan bertahan dan bagaimana cara untuk melanjutkannya.

Sebenar-benarnya, pewarna rambut kekal akan tetap terang sama seperti hari anda mewarnakannya, sekurang-kurangnya sehingga akar tumbuh. Pada kebanyakan rambut, ia bermaksud 6-8 minggu antara mencantikkan. Tetapi kadang-kadang dengan pewarna kekal, warna pudar boleh berlaku dalam masa beberapa minggu.

Kenapa ini berlaku? Biasanya, pewarna rambut boleh larut dalam air. Apabila anda membasuh rambut anda, molekul pewarna akan terlarut dan warna baru anda akan dibilas. Daripada semua warna pewarna rambut, merah biasanya paling mudah larut dalam air. Akibatnya, warna ini biasanya pudar paling cepat.

Ini tidak bermakna bahawa anda tidak boleh mempunyai warna terang yang bertahan lama dengan pewarna rambut kekal, anda hanya perlu tahu bagaimana untuk menjaganya. Jika anda ingin mengekalkan warna baru anda lebih lama, berikut adalah apa yang perlu dilakukan.


Cuba pewarna berasaskan minyak

Bukan sahaja mereka mempertingkatkan pewarnaan, tetapi pewarna ini juga tidak terlarut dengan mudah apabila anda bersyampu, memberikan mereka lebih kuasa untuk kekal. Cuba Garnier Color Naturals, diperkaya dengan badam, avokado dan minyak zaitun untuk menahan warna selama sehingga 8 minggu.


Pilih semula jadi

Hari ini anda boleh mendapatkan keseluruhan rangkaian gradasi warna dengan ramuan semula jadi yang mengagumkan dan ammonia sifar. Garnier Color Naturals padat dengan serum buah dan vitamin untuk membantu menyuburkan rambut anda – tambahan pula, ia tidak mengandungi ammonia!


Menjaga rambut anda

Warna akan tertanggal dengan lebih mudah daripada rambut yang rosak atau poros. Gunakan rawatan yang menyuburkan, selamat-warna, perapi dan syampu untuk rambut lebih sihat dan warna kekal lama.

Petua ini akan membantu memanjangkan warna anda hingga 6-8 minggu seperti yang dijanjikan. Kecuali, semestinya, mata anda tertarik dengan gradasi warna menarik yang lain terlebih dahulu...