21663-garnier-hair_colour-hair-dye-making-hair-stronger_eng 21663-garnier-hair_colour-hair-dye-making-hair-stronger_eng

Bagaimana Pewarna Rambut Kekal Sebenarnya Boleh Menjadikan Rambut Anda Lebih Kuat

Adakah anda pernah tertanya-tanya apakah kesan pewarna rambut kekal anda yang mungkin ada terhadap rambut menawan anda? Berita baiknya adalah bahawa kini banyak pewarna rambut sebenarnya menjadikan rambut anda lebih sihat dan lebih kuat - yang bermaksud tiada apa yang boleh menghalang anda dari bereksperimen dengan perang muda platinum, perang berangan atau bahkan merah kesumba yang anda teringin untuk mencuba!

Pewarna Bebas Ammonia

Pada masa lalu, kebanyakan pewarna rambut menggunakan ammonia untuk memecahkan kutikel rambut, membolehkan warna baru diserap oleh rambut anda. Walaupun ammonia adalah ramuan yang sangat berkesan, jika ia digunakan untuk tempoh masa yang panjang, ia boleh menyebabkan rambut anda menjadi rapuh dan kering. Mujurlah, terima kasih kepada keajaiban sains moden, pewarna rambut tidak lagi perlu bergantung kepada ammonia untuk melaksanakan tugasnya. Produk seperti rangkaian Garnier Color Naturals, yang berasaskan minyak sepenuhnya, menggunakan minyak semula jadi untuk membantu pewarna menembusi jauh ke dalam syaf rambut. Lebih baik lagi, pada masa yang sama, minyak tersebut melakukan keajaiban mereka untuk memberikan anda rambut berkilau, bersinar.


Merapi Semasa Anda Mewarnakan

Banyak pewarna rambut memasukkan perapi yang direka untuk menyuburkan rambut anda semasa pewarnaan. Sebagai contoh, rangkaian Garnier Color Naturals memasukkan perapi yang menyuburkan, yang bermaksud bahawa semasa anda menukar warna anda, rambut mayang mengurai anda juga dirawat dengan rawatan perapian mini yang intensif. Bergantung pada pewarna yang anda pilih, kesannya mungkin sedikit berbeza, dari rangsangan penghidratan hingga mencegah bercabang.


Kebaikan Minyak

Kami tidak bercakap tentang minyak semula jadi rambut anda, di sini - pewarna rambut hari ini memasukkan pelbagai ramuan semula jadi, termasuk buah-buahan, kacang dan buah beri. Formula yang memasukkan minyak yang diekstrak dari ramuan ini menyuburkan rambut anda dan menghalang kekeringan, semuanya sambil memberikan anda rambut yang lebih kuat yang tidak mungkin bercabang. Cubalah rangkaian Garnier Color Naturals, yang memasukkan minyak avokado, minyak zaitun dan bahkan minyak avokado memberikan anda rambut yang lebih sihat, lebih berkilau.


Seperti yang anda lihat, menggunakan pewarna rambut kekal boleh menjadi sesuatu yang baik untuk rambut anda dalam pelbagai cara, memberikan anda rambut yang lebih kuat, lebih sihat, lebih berkilau. Pilih warna kegemaran anda hari ini, dan mula meraih faedah-faedah ini sambil menukar rupa anda!