21618---garnier-rewrites---skin-care---why-should-you-be-using-a-face-mask_eng 21618---garnier-rewrites---skin-care---why-should-you-be-using-a-face-mask_eng

Masker Muka: Mengapa Anda Patut Menggunakannya Dan Apakah Faedah Untuk Kulit Anda?

Sama ada anda mempunyai almari yang penuh dengan losen dan posyen atau sama ada anda hanya membasuh dan memilih pendekatan ‘satu sabun sesuai untuk semua’ jenis penjagaan kulit, terdapat satu perkara yang anda tidak boleh terlepas pandang dalam gedung penjagaan kulit anda: masker muka!

Apa Yang Hebat Sangat Tentang Masker Wajah?

Secara ringkas, adalah cara yang sangat mudah dan berkesan untuk memberikan kulit anda pembersihan yang mendalam, pengalaman penghidratan yang diidamkan (apatah lagi rasa benar-benar dimanjakan yang diberikan kepada anda). Dalam dunia hari ini, kulit mempunyai tugas yang sukar untuk mengekalkan seri wajah yang sihat dan kesegaran yang sempurna yang anda inginkan kulit anda miliki. Cuaca yang teruk, pencemaran, larut malam, kerja yang penuh tekanan ... terdapat banyak faktor yang boleh menyumbang ke arah kulit kusam, kelihatan tidak bermaya! Satu penyelesaian mudah untuk mengatasi masalah ini adalah dengan menggunakan masker wajah secara tetap. Terdapat pelbagai jenis masker wajah di luar sana dan anda pasti dapat menemui satu (atau beberapa) yang akan membantu menyasarkan kawasan bermasalah tertentu untuk menyerlahkan seri sebenar kulit anda. Sesetengahnya, seperti Garnier Light Complete Serum Mask, ia menyegarkan semula kulit & mengurangkan kekusaman dengan serta-merta. Yang lain, seperti Garnier Black Pure Charcoal Black Algae Serum Mask dirumuskan dengan Arang, Ekstrak Alga Hitam yang mengetatkan pori-pori, LHA & Asid Hialuronik, menawarkan penyucian dua kali dan keberkesanan penghidratan untuk membersihkan kulit tanpa mengeringkan. Masker wajah juga berbeza dari segi gabungan penjagaan kulit yang anda kehendaki: gunakan uncang masker yang ringan, baru dicampurkan setiap hari; masker berbilang untuk manjaan penjagaan muka mingguan anda; atau hadiri sesi mencergaskan semula dengan masker lembaran yang menghidratkan secara mendalam dari semasa ke semasa sebelum menghadiri sebarang majlis istimewa.


5 Faedah Menggunakan Masker Wajah

  • Menghaluskan pori-pori: dengan meresap masuk ke lapisan kulit yang lebih dalam, masker wajah boleh mengeluarkan kotoran yang melekat dan minyak yang berlebihan untuk menghasilkan kulit yang benar-benar bersih dan pori-pori yang lebih ketat.
  • Meningkatkan penghidratan: kekeringan adalah salah satu penyebab utama banyak masalah kulit, dan masker wajah yang melembapkan secara mendalam seperti Garnier Hydra Bomb Serum Mask memberikan kuasa kelembapan yang sangat diperlukan untuk melicinkan tona kulit dan menghasilkan asas yang lembut, mengasyikkan untuk penggunaan solekan yang sempurna.
  • Mencergaskan semula kulit yang tidak bermaya atau rosak: garis halus, pigmentasi dan kerosakan matahari boleh berkurangan dengan penggunaan masker wajah secara tetap, dan sesetengahnya juga direka untuk meningkatkan penghasilan kolagen untuk wajah yang lebih gebu, kelihatan lebih lembap dan sensasi segar. Hydra Bomb Pomegranate Hydrating Tissue Mask melakukan semua perkara-perkara ini dan memberikan anda beberapa manjaan mewah dalam penawarannya.
  • Cepat dan mudah: masker wajah sentiasa begitu mudah untuk ditambahkan dalam gabungan penjagaan kulit harian anda.
  • Memanjakan: sebagai tambahan kepada semua faedah yang hebat untuk kulit anda, masker wajah turut menawarkan satu kelebihan yang sering diabaikan - alasan yang sempurna untuk benar-benar berehat. Tiada apa yang lebih merehatkan seperti menyarung baju tidur anda, menghabiskan masa menonton filem kegemaran anda dan melunjurkan kaki anda ke atas semasa masker wajah anda dengan lembut membersihkan kulit anda dan memberikan anda saat manjaan diri yang selesa dan belaian yang menyeronokkan!